2005- 2010

Het eerste BonbonAtelier ooit ever. Het begon toen Hinke van Sinterklaas een Bonbonboek kreeg en buurjongens Thijs en Maarten uitnodigde voor een chocoworkshop. De eerste bonbons zagen eruit als chocolde-egels, met stekels en vlekjes. Al doende leerden we de kunsten van het tempereren, doorhalen en hoe we zelf de smaken nog lekkerder konden maken. In 2009 maakten we onze eerste stapjes op onze facebookpagina.


2010-2013

Deze jaren worden door de experts ook wel beschreven als het creatieve fundament van het BonbonAtelier. We maakten elk jaar ongelooflijk veel nieuwe smaken en werkten samen met tientallen verschillende genieën. Langzaam aan ontstonden er routines en begonnen we meer en meer bonbons te bezorgen.

In 2012 konden fans het hele  bonbonweekend een livestream volgen, wat zorgde voor legendarische tv-momenten en kriebels bij de leden van het BonbonAtelier. Daardoor werd in 2013 het Bonbon Journaal in het leven geroepen. Dit bleek een zeer succesvol doch zeer tijdelijk middel.


2014 -2016

In 2014 trok Nina als vast en volledig lid in bij het BonbonAtelier en begonnen we te ‘vliegen’. Aantallen bonbons schoten door het plafond, en de smaken werden geperfectioneerd.

2015 markeerde het jubileumjaar van het BonbonAtelier, en we vierden dat met extra glaasjes bubbels en een special edition bonnie.

Het jaar erop vond een ongeëvenaard hoogtepunt plaats: Cher bezocht ons nietige ateliertje. Ze banjerde binnen met een eclair en ging gezellig tussen Nina en Hinke in zitten smikkelen. We zijn nog steeds niet van de schrik bekomen.


2017-2019

In deze jaren schoten we heerlijk in onze BonbonAtelier truien, en ontwikkelden we een huisstijl die ook nog in deze website terug te vinden is.

Waar we eerder de bonbons als grote focus hadden, ontstond er een gezonde trek in de chocoproducten die we tot die tijd liefdevol "choco-meuk" noemden. Gekonfijte sinaasschilletjes, repen en de bonbonrepen werden met enthousiasme en een glas GT verwelkomd als volwaardige toevoegingen in het atelier.


2020

Dit jaar zullen we al onze ervaring inzetten voor het perfectioneren van jullie favoriete bonbonnetjes. We hebben de meest geliefde bonbons omgetoverd tot bonbonrepen. Omdat ze groter zijn, lekkerder, en makkelijk te delen.

 

In bizarre jaren ontstaat ruimte voor spannende plannen en vandaar deze site, met webshop en al. We weten niet precies waar we induiken, en hopen vooral dat we voor jullie een hartverwarmende, tongstrelende traktatie mogen maken in deze onzekere tijd.